Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny dip idealny do karczochow lub innych warzyw
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18151
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 525
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 992
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7550
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8873
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18151
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 525
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 992
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7550
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8873
Składniki
Poobcinacz czubki lisci, oraz czubki karczochow (jak na zdjeciu) Wduzym garnku zgotowac wode z sola i octem, nastepnie wlozycz karvzochy i gotowac okolo 20-30min , az dolne liscie karczocha beda latwo odchodzic po pociagnieciu. W miedzyczasnie wymieszac utarty parmezan majonezem i sokiem z cytryny. Ugotowane karczochy podawac z dipem.
Wskazowki dla "nowicjuszy" - Z lisci karczochow zjadamy jedynie koncowke (reszta jest twarda i lykowata).Kiedy uporamy sie z wszystkimi liscmi (im blizej srodka tym wiecej miazszu do zjedzenia) zabieramy sie przy pomocy lyzeczki za wydlubanie wlochatej czesci pokrywajacej "serce" karczocha. Serce jest w calosci zjadliwe i bardzo pyszne.