Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny dip idealny do karczochow lub innych warzyw
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336625
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3680
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422779
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2471
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336625
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3680
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422779
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2471
Składniki
Poobcinacz czubki lisci, oraz czubki karczochow (jak na zdjeciu) Wduzym garnku zgotowac wode z sola i octem, nastepnie wlozycz karvzochy i gotowac okolo 20-30min , az dolne liscie karczocha beda latwo odchodzic po pociagnieciu. W miedzyczasnie wymieszac utarty parmezan majonezem i sokiem z cytryny. Ugotowane karczochy podawac z dipem.
Wskazowki dla "nowicjuszy" - Z lisci karczochow zjadamy jedynie koncowke (reszta jest twarda i lykowata).Kiedy uporamy sie z wszystkimi liscmi (im blizej srodka tym wiecej miazszu do zjedzenia) zabieramy sie przy pomocy lyzeczki za wydlubanie wlochatej czesci pokrywajacej "serce" karczocha. Serce jest w calosci zjadliwe i bardzo pyszne.