Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny dip idealny do karczochow lub innych warzyw
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Poobcinacz czubki lisci, oraz czubki karczochow (jak na zdjeciu) Wduzym garnku zgotowac wode z sola i octem, nastepnie wlozycz karvzochy i gotowac okolo 20-30min , az dolne liscie karczocha beda latwo odchodzic po pociagnieciu. W miedzyczasnie wymieszac utarty parmezan majonezem i sokiem z cytryny. Ugotowane karczochy podawac z dipem.
Wskazowki dla "nowicjuszy" - Z lisci karczochow zjadamy jedynie koncowke (reszta jest twarda i lykowata).Kiedy uporamy sie z wszystkimi liscmi (im blizej srodka tym wiecej miazszu do zjedzenia) zabieramy sie przy pomocy lyzeczki za wydlubanie wlochatej czesci pokrywajacej "serce" karczocha. Serce jest w calosci zjadliwe i bardzo pyszne.