Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie Wigilijne. U mnie nie znane. Ale pokusiłem się o zrobienie. Zdjęcie spontan, sorki.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 153
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1489
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4428
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 153
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1489
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4428
Składniki
Marchew, pietruszkę, seler, por, liść laurowy, ziele angielskie, i cebulę obrałem, włożyłem do garnka. Zalałem wodą i gotowałem do miękkości warzyw. Gdy warzywa były już miękkie włożyłem do wywaru kawałki ryby i gotowałem je (maksymalnie 10 minut). Wyjąłem je robiąc to ostrożnie, aby kawałki utrzymały się w całości. Przełożyłem na talerz, ostudziłem. Wyjąłem ości. Ugotowane warzywa wyjąłem. Część z nich wykorzystałem do dekoracji. Do wywaru dodałem łyżkę octu. Czystą galaretkę otrzymamy gdy do pozostałego wywaru wlejemy lekko roztrzepane białko jajka i chwilę zagotujemy, aż wywar ładnie się wyklaruje całość przelałem przez sito wyłożone dodatkowo gazą. Do gotowego czystego już wywaru dodałem żelatynę w odpowiednich proporcjach (czytaj na opakowaniu) zależnie od tego ile mamy wywaru. Na dno salaterki ułożyłem trochę warzyw i przelałem je galaretką, aby szybciej stężały, a dopiero na to ułożyłem rybę i zalałem resztą galaretki.