Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 472
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 539
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10152
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2295
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10017
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 472
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 539
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10152
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2295
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 10017
Składniki
Do rondelka wlać wino ,zagotować ,odparować połowę płynu. Dodać sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy ,miód ,ziele angielskie i goździki. Całość gotować jeszcze przez 3 min. Dzwonki karpia oprószyć solą i pieprzem ,obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie dodać przygotowany sos i dusić pod przykryciem 7 min. Karpia wyjąć na półmisek. Do pozostałego sosu dodać śmietanę oraz masło ,ponownie zagotować. Delikatnie polać sosem karpia.