Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 484
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10016
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2720
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 484
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10016
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13458
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2720
Składniki
Do rondelka wlać wino ,zagotować ,odparować połowę płynu. Dodać sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy ,miód ,ziele angielskie i goździki. Całość gotować jeszcze przez 3 min. Dzwonki karpia oprószyć solą i pieprzem ,obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie dodać przygotowany sos i dusić pod przykryciem 7 min. Karpia wyjąć na półmisek. Do pozostałego sosu dodać śmietanę oraz masło ,ponownie zagotować. Delikatnie polać sosem karpia.