Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te proste i wyjątkowo smaczne kąski rybne sprawdzą się doskonale zarówno w roli imprezowej przekąski, jak i smacznego dodatku do dania głównego. Gwarantujemy, że zasmakują nawet tym, którzy na co dzień nie przepadają za rybami.
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 212
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 180
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1363
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 448
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 212
Wyrazisty sos świetnie podkreśla smak ryby.
Odsłon: 180
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1363
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 448
Składniki
Umyj filety z dorsza i dobrze je osusz z pomocą ręczników papierowych. Cebulę obierz, umyj i podziel na mniejsze kawałki. Jeśli korzystasz z bułki, namocz ją wcześniej w mleku lub w wodzie.
Rybę razem z cebulą zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Możesz też umieścić ją w blenderze, jeśli jest miękka i z jego pomocą rozgnieść do konsystencji papki.
Opcjonalnie możesz użyć ugotowanych warzyw z bulionu czy też rosołu. Warto dodać marchewkę, kawałek pora i pietruszkę, także zmielić z pozostałymi składnikami.
Masę umieść w misce. Dodaj jajko, namoczoną bułkę lub bułkę tartą, a także przyprawy. Posól też i popieprz. Wymieszaj dokładnie.
Na półmisek wysyp bułkę tartą. Z przygotowanej masy formuj kulki i obtaczaj je w panierce. Odłóż. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Smaż rybne kąski z każdej strony po kilka minut na średnim ogniu.
Podawaj z sosem czosnkowym lub tzatziki. Jeśli kulki ci zostaną, możesz je odgrzać w piekarniku na drugi dzień.