Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93604
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93604
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2657
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3496
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2263
Składniki
Cebule pokroiłam na cienkie piórka a jabłka na zapałkę- mandolina pozwala wszystko zrobić w parę minut. Na kawałkach folii aluminiowej ułożyłam po garści wymieszanej cebuli z jabłkiem a na to położyłam kaszankę. Najlepsza kaszanka jest w naturalnej osłonce. Nacięłam ją wzdłuż, aby farsz nie wyszedł samowolnie bokiem. Kaszankę jeszcze przysypałam jabłkiem z cebulą. Folię zawinęłam a kaszanki poszły na grilla.
Kaszanka powinna się ugrillować do 30 minut- cebula i jabłko powinny być bardzo miękkie. Uprażone warzywa świetnie komponują się z pieprzną kaszanką. Można też upiec w piekarniku- około 40 min w 180 stopniach. Smacznego :)