Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7856
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1052
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13615
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7856
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1052
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13615
Składniki
Cebule pokroiłam na cienkie piórka a jabłka na zapałkę- mandolina pozwala wszystko zrobić w parę minut. Na kawałkach folii aluminiowej ułożyłam po garści wymieszanej cebuli z jabłkiem a na to położyłam kaszankę. Najlepsza kaszanka jest w naturalnej osłonce. Nacięłam ją wzdłuż, aby farsz nie wyszedł samowolnie bokiem. Kaszankę jeszcze przysypałam jabłkiem z cebulą. Folię zawinęłam a kaszanki poszły na grilla.
Kaszanka powinna się ugrillować do 30 minut- cebula i jabłko powinny być bardzo miękkie. Uprażone warzywa świetnie komponują się z pieprzną kaszanką. Można też upiec w piekarniku- około 40 min w 180 stopniach. Smacznego :)