Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli myślisz, że żadna z potraw z grilla nie może cię już zaskoczyć, pozwól że wyprowadzimy cię z błędu. Jesteśmy niemal pewni, że grillowanej kaszanki po hiszpańsku, w taki sposób w jaki zrobił to Jurek Sobieniak, jeszcze nie próbowałeś. Zrób, a na pewno będziesz często powracać do tego przepisu.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 607
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 607
Składniki
Krewetki marynujemy w soku z cytryny, lekko prószymy solą, pieprzem i papryką pimento (można użyć zwykłej słodkiej papryki w proszku).
Kaszankę rozdrabniamy bez flaka. Mieszamy z 2 białkami jajka, posiekanym szczypiorkiem i chilli, tak aby powstała gęsta masa.
Masę z kaszanki przekładamy do worka cukierniczego.
, posiekanym szczypiorem i posiekanym chilli tak aby powstała gęsta masa.
Na plastry chorizo obficie wyciskamy pastą z kaszanki i przykrywamy drugim plastrem chorizo tak, aby powstała forma przypominająca markizę.
Gotowe markizy grillujemy na ruszcie razem z krewetkami na rumiany kolor.
Podajemy, kładąc na wierzch krewetkę z oliwkami, przekuwając wykałaczką i dekorujemy cząstką cytryny i świeżym koperkiem.