Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli myślisz, że żadna z potraw z grilla nie może cię już zaskoczyć, pozwól że wyprowadzimy cię z błędu. Jesteśmy niemal pewni, że grillowanej kaszanki po hiszpańsku, w taki sposób w jaki zrobił to Jurek Sobieniak, jeszcze nie próbowałeś. Zrób, a na pewno będziesz często powracać do tego przepisu.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25742
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25742
Składniki
Krewetki marynujemy w soku z cytryny, lekko prószymy solą, pieprzem i papryką pimento (można użyć zwykłej słodkiej papryki w proszku).
Kaszankę rozdrabniamy bez flaka. Mieszamy z 2 białkami jajka, posiekanym szczypiorkiem i chilli, tak aby powstała gęsta masa.
Masę z kaszanki przekładamy do worka cukierniczego.
, posiekanym szczypiorem i posiekanym chilli tak aby powstała gęsta masa.
Na plastry chorizo obficie wyciskamy pastą z kaszanki i przykrywamy drugim plastrem chorizo tak, aby powstała forma przypominająca markizę.
Gotowe markizy grillujemy na ruszcie razem z krewetkami na rumiany kolor.
Podajemy, kładąc na wierzch krewetkę z oliwkami, przekuwając wykałaczką i dekorujemy cząstką cytryny i świeżym koperkiem.