Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli myślisz, że żadna z potraw z grilla nie może cię już zaskoczyć, pozwól że wyprowadzimy cię z błędu. Jesteśmy niemal pewni, że grillowanej kaszanki po hiszpańsku, w taki sposób w jaki zrobił to Jurek Sobieniak, jeszcze nie próbowałeś. Zrób, a na pewno będziesz często powracać do tego przepisu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6169
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8657
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6169
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8657
Składniki
Krewetki marynujemy w soku z cytryny, lekko prószymy solą, pieprzem i papryką pimento (można użyć zwykłej słodkiej papryki w proszku).
Kaszankę rozdrabniamy bez flaka. Mieszamy z 2 białkami jajka, posiekanym szczypiorkiem i chilli, tak aby powstała gęsta masa.
Masę z kaszanki przekładamy do worka cukierniczego.
, posiekanym szczypiorem i posiekanym chilli tak aby powstała gęsta masa.
Na plastry chorizo obficie wyciskamy pastą z kaszanki i przykrywamy drugim plastrem chorizo tak, aby powstała forma przypominająca markizę.
Gotowe markizy grillujemy na ruszcie razem z krewetkami na rumiany kolor.
Podajemy, kładąc na wierzch krewetkę z oliwkami, przekuwając wykałaczką i dekorujemy cząstką cytryny i świeżym koperkiem.