Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszotto Babci Stefci smakuje wybornie.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 94
Składniki
Wykonanie: Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Pieczarki starannie oczyścić, opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, i drobno posiekać i zeszklić na klarowanym maśle, po czym dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki. Smażyć aż grzyby będą rumiane. Następnie całość doprawić utłuczonym w moździerzu jałowcem, chili, kminkiem oraz sola i pieprzem. Wymieszać z kaszą oraz posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO.