Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, aromatyczna przekąska do piwa lub szybka kolacja :-). Ciężkie, wilgotne ciasto z cudnie ciągnącym się serem :-)
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
Szynkę pokroić w paski, połowę sera w kostkę, a druga połowę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać i wszystko zalać piwem w miseczce. Jajka ubić w dużym naczyniu, stopniowo dodawać mąkę, proszek do pieczenia, mleko, musztardę i olej. Wolno ubijać do połączenia składników. Dodać sery, szynkę, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Wlać do formy keksowej wyłożonej papierem i piec w 180 stopniach przez 45 minut. Po upieczeniu 5-10 minut zostawić do ostygnięcia w formie, następnie wyjąć z foremki, a po chwili można już kroić w plastry. Smacznego :-)