Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny bezglutenowy chlebek na bazie brokuła, jajek i siemienia lnianego. Prosty i szybki do przygotowania. Można go podawać z ulubionymi dodatkami. Fajny pomysł również na imprezę.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45628
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23115
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1291
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45628
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23115
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1291
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Różyczki brokuła siekamy, nie musi być bardzo drobno. Można również użyć malaksera. Całość umieszczamy w naczyniu i dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy łyżką, nie potrzeba miksera. Gdy całość będzie już dobrze wymieszana przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie mała keksówka. Wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 20 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz wielkości blaszki. Po upieczeniu delikatnie uchylamy piekarnik na około 10 minut i dopiero wyjmujemy chlebek. Gotowy chleb przechowujemy w lodówce. Można również upiec więcej i po pocięciu na kawałki zamrozić. Smacznego:)