Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny bezglutenowy chlebek na bazie brokuła, jajek i siemienia lnianego. Prosty i szybki do przygotowania. Można go podawać z ulubionymi dodatkami. Fajny pomysł również na imprezę.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 342
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21849
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1772
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 342
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21849
Składniki
Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Różyczki brokuła siekamy, nie musi być bardzo drobno. Można również użyć malaksera. Całość umieszczamy w naczyniu i dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy łyżką, nie potrzeba miksera. Gdy całość będzie już dobrze wymieszana przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie mała keksówka. Wyrównujemy wierzch i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 20 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz wielkości blaszki. Po upieczeniu delikatnie uchylamy piekarnik na około 10 minut i dopiero wyjmujemy chlebek. Gotowy chleb przechowujemy w lodówce. Można również upiec więcej i po pocięciu na kawałki zamrozić. Smacznego:)