Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Szalotki pokroiłem w cienkie krążki ,jabłka w małe kawałki. Rozgrzałem masło na patelni ,zeszkliłem szalotki ,dodałem jabłko i podlałem cydrem oraz bulionem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem ,łyżką cukru i dusiłem na wolnym ogniu kilka minut. Kiełbaski piekłem 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C. Do naczynia żaroodpornego przełożyłem pieczone kiełbaski ,zalałem jabłkami z cebulą ,oprószyłem tymiankiem ,położyłem na wierzch świeży tymianek i posypałem resztą cukru. Zapiekałem 30 min w temperaturze 200 stopni C.