Do góry

Przekąski Przepis na:

Kiełbaski norymberskie z jabłkami

Kiełbaski norymberskie z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48606

Dodano:

Odsłon: 1102

:)

Składniki

  • 6 szalotek
  • 3 jabłka
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 400 g kiełbasek norymberskich
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 150 ml cydru lubelskiego (jabłka suszone w miodzie)
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • łyżka suszonego tymianku
  • gałązka świeżego tymianku
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szalotki pokroiłem w cienkie krążki ,jabłka w małe kawałki. Rozgrzałem masło na patelni ,zeszkliłem szalotki ,dodałem jabłko i podlałem cydrem oraz bulionem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem ,łyżką cukru i dusiłem na wolnym ogniu kilka minut.

    Kiełbaski piekłem 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C.

    Do naczynia żaroodpornego przełożyłem pieczone kiełbaski ,zalałem jabłkami z cebulą ,oprószyłem tymiankiem ,położyłem na wierzch świeży tymianek i posypałem resztą cukru. Zapiekałem 30 min w temperaturze 200 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 09 marca 2014 To i u mnie dziś były jabłuszka, ale w nieco innym zestawieniu. :) Oczywiście nie zmienia to faktu, że Twój przepis jest świetny. Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 09 marca 2014 Gregor, masz bardzo wyrafinowane przepisy. Musze sprobowac koniecznie nawet jesli wymagaja tyle pracy. Pozdrawiam <Cie serdecznie. Odpowiedzi: 2 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 09 marca 2014 jabłuszka dodały im winności i delikatności, bardzo pomysłowe i trafne połączenie :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 09 marca 2014 chociaż za kiełbaskami nie przepadam, to w takim towarzystwie jabłuszek chętnie bym je zjadła :-) pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń