Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 193
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 193
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 310
Składniki
Szalotki pokroiłem w cienkie krążki ,jabłka w małe kawałki. Rozgrzałem masło na patelni ,zeszkliłem szalotki ,dodałem jabłko i podlałem cydrem oraz bulionem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem ,łyżką cukru i dusiłem na wolnym ogniu kilka minut. Kiełbaski piekłem 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C. Do naczynia żaroodpornego przełożyłem pieczone kiełbaski ,zalałem jabłkami z cebulą ,oprószyłem tymiankiem ,położyłem na wierzch świeży tymianek i posypałem resztą cukru. Zapiekałem 30 min w temperaturze 200 stopni C.