Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9276
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1769
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2217
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9276
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1769
Składniki
Szalotki pokroiłem w cienkie krążki ,jabłka w małe kawałki. Rozgrzałem masło na patelni ,zeszkliłem szalotki ,dodałem jabłko i podlałem cydrem oraz bulionem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem ,łyżką cukru i dusiłem na wolnym ogniu kilka minut. Kiełbaski piekłem 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C. Do naczynia żaroodpornego przełożyłem pieczone kiełbaski ,zalałem jabłkami z cebulą ,oprószyłem tymiankiem ,położyłem na wierzch świeży tymianek i posypałem resztą cukru. Zapiekałem 30 min w temperaturze 200 stopni C.