Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kiełbaski śniadaniowe w cieście z mąki graham. Polecam na śniadanie lub kolację, można je bez problemu zabrac do szkoły czy pracy. Na zimno też smakują rewelacyjnie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy połowę wody , cukier i sól. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Kiełbaski śniadaniowe kroimy na pół. Ciasto wałkujemy, dzielimy na równe kwadraty (10x10). Układamy kiełbaski i zawijamy. Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 185 stopniach. Smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z ulubionym sosem. Smacznego ;)