Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kiełbaski śniadaniowe w cieście z mąki graham. Polecam na śniadanie lub kolację, można je bez problemu zabrac do szkoły czy pracy. Na zimno też smakują rewelacyjnie.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4409
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154676
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 417
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4409
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154676
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 417
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy połowę wody , cukier i sól. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Kiełbaski śniadaniowe kroimy na pół. Ciasto wałkujemy, dzielimy na równe kwadraty (10x10). Układamy kiełbaski i zawijamy. Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 185 stopniach. Smakują na ciepło jak i zimno. Możemy podawać z ulubionym sosem. Smacznego ;)