Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie koperty z ciasta francuskiego mogą być przygotowane niemal na każdą okazję i z każdym nadzieniem. Dzisiaj przedstawiamy przepis na sakiewki ze szpinakiem i serem feta.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1368
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4246
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 272
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1368
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4246
Składniki
Przygotuj patelnię i rozgrzej na niej odrobinę oleju. Zeszklij cebulę, a następnie dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż do zarumienienia.
Dodaj szpinak. Gdy już się rozmrozi, przemieszaj i poczekaj, aż woda odparuje. Po tym czasie pokrusz na patelnię ser feta. Pomieszaj i chwilę duś. Jeśli farsz jest zbyt mało kremowy, dodaj więcej sera. Następnie dopraw wedle uznania solą i pieprzem. Wymieszaj całość i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Ciasto francuskie podziel na 15 jednakowej wielkości kwadratów. Na każdy z nich nałóż małą łyżeczkę zimnego farszu, po czym sklej ciasto, by przypominało kopertę (zlep wszystkie rogi ze sobą, zamykając farsz w środku).
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na niej kieszonki w ok. dwucentymetrowych odstępach. Włóż do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni (funkcja góra-dół) i piecz przez ok. 15-20 min. Podawaj na ciepło lub zimno. Gotowe!