Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456876
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2113
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456876
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1241
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2113
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 512
Składniki
Na patelni z masłem podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, doprawiamy i smażymy do całkowitego zredukowania płynu. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy.
Gotowe ciasto francuskie, lekko rozwałkowujemy. Kroimy kwadraty wielkości ok 10x10 cm.
Na każdy kwadrat nakładamy farsz. Zamykamy ściągając każdy z rogów kwadratu do góry. Rogi zaciskamy razem.
Kieszonki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 min.