Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, paprykowa, smarowna pasztetowa, idealna na kanapki.
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54165
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 516
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5456
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54165
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 516
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5456
Składniki
Podgardle pokrojone w plastry 3 cm, cebulę, marchew, pietruszkę i seler parzymy w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza jedną godzinę, studzimy. Wątrobę moczymy, wycinamy żyły i ścięgna, kroimy w kawałki i zaparzamy w gorącym wywarze 20 minut. Ostudzone podgardle, wątrobę i warzywa mielimy w maszynce z sitkiem 2,5 mm. Mielimy najpierw cebulę, czosnek, marchew, pietruszkę, seler, potem wątrobę, i podgardle. Dodajemy przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy, rozdrabniamy blenderem. Podczas rozdrabniania dodajemy wywar, jeżeli gęstość farszu będzie nieodpowiednia.
Tak przygotowaną masą pasztetową napełniamy jelito wołowe proste, robimy kawałki po 30 cm.
Parzymy 40 minut w temperaturze 75-80 stopni Celsjusza. Studzimy zimną wodą 15 minut i do lodówki na noc.
Smacznego!!!