Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby klasyczny schaboszczak... ale podany nieco inaczej ... zawsze jakaś miła odmiana na talerzu ...
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1345
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5866
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18539
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1345
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5866
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18539
Składniki
Kotlety schabowe roztłuc na bardzo cienkie kawałki, następnie lekko oprószyć przyprawą do gyrosa i tradycyjnie panierować (mąka-roztrzepane jajko-bułka tarta)
Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i 2giej strony kiedy są prawie gotowe układamy gruby plaster papryki wciskamy w niego żółty ser i układamy paprykę i ogórki konserwowe pokrojone w dowolne kawałki.
Jeśli nie chcemy by ser żółty był przy-topiony układamy warzywa dopiero na talerzu. niby normalny schaboszczak ale z odrobina innych przypraw i takim ładnym warzywnym przybraniem zawsze mamy mała odmianę na talerzu Pokrojony na mniejsze kawałki tak przybrany może być również fajną przystawką czy starterem. Smacznego !!!