Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymyśliłam ten przepis szukając smaku z dzieciństwa. Jest świetny, spróbujcie. Polecam na zimno z chrzanem.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18309
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18309
Składniki
- zmielić pierś z kurczaka, bułki ( namoczone i odciśniete) oraz zeszkloną na maśle posiekaną cebulę -marchewki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w kostkę - 2 jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę
- do zmielonej masy dodać szczyptę soli, pieprzu i vegety, 2 surowe jajka, marchew, jajka oraz groszek. Dobrze wymieszać. - 2 małe foremki prostokątne ( ja używam aluminiowych jednorazowych) posmarować masłem. Dno posypać bułka tartą
-Piec w piekarniku 180st, góra+dół , przez 45min. Gotowe gdy mięso odstaje od formy.