Do góry

Przekąski Przepis na:

Klops z piersi kurczaka z warzywami

Klops z  piersi kurczaka z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 910

Dodano:

Odsłon: 7804

Wymyśliłam ten przepis szukając smaku z dzieciństwa. Jest świetny, spróbujcie. Polecam na zimno z chrzanem.

Składniki

  • 1kg piersi z kurczaka
  • 2 bułki kajzerki
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 puszka groszku
  • 4 jajka
  • kawałek masła
  • szczypta soli, pieprzu i vegety
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - zmielić pierś z kurczaka, bułki ( namoczone i odciśniete) oraz zeszkloną na maśle posiekaną cebulę
    -marchewki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w kostkę
    - 2 jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę

  2. - do zmielonej masy dodać szczyptę soli, pieprzu i vegety, 2 surowe jajka, marchew, jajka oraz groszek. Dobrze wymieszać.
    - 2 małe foremki prostokątne ( ja używam aluminiowych jednorazowych) posmarować masłem. Dno posypać bułka tartą

  3. -Piec w piekarniku 180st, góra+dół , przez 45min. Gotowe gdy mięso odstaje od formy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń