Do góry

Przekąski Przepis na:

Klopsiki w galarecie.

Klopsiki w galarecie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 2513

Dodano:

Odsłon: 16177

Klopsiki w galarecie w formie przekąski, świetnie sprawdzają się jako zimna płyta na imprezie.

Składniki

  • 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 mała bułka
  • 1 szkl. mleka
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 l wody
  • 1 łyżeczka kopru
  • włoszczyzna
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić (chyba, że kupimy gotowe- ja wolę sama zmielić). Bułkę namoczyć w mleku i odciśniętą dodać do mięsa. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa plus jajko i przyprawy. Dokładnie wyrobić i formować klopsy wielkości orzecha włoskiego.

  2. Ugotować bulion warzywny. Wyjąć jarzyny i wrzuć klopsy do wrzącego bulionu. Gotować 10 min.

  3. Ugotowane klopsy wyjąć z bulionu na półmisek. Dodać pokrojoną marchewkę. Do gorącego bulionu dodać żelatynę, koperek i dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Zalać klopsiki i pozostawić do stężenia galaretki. Przystawka świetnie smakuje z różnego rodzaju sałatkami. Życzę smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 14 marca 2018 Przeoczyłam wcześniej - teraz naprawiam ! Zabieram i ... zrobię na święta ... kurczaki. Dzięki :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń