Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w galarecie w formie przekąski, świetnie sprawdzają się jako zimna płyta na imprezie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Składniki
Mięso zmielić (chyba, że kupimy gotowe- ja wolę sama zmielić). Bułkę namoczyć w mleku i odciśniętą dodać do mięsa. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do mięsa. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa plus jajko i przyprawy. Dokładnie wyrobić i formować klopsy wielkości orzecha włoskiego.
Ugotować bulion warzywny. Wyjąć jarzyny i wrzuć klopsy do wrzącego bulionu. Gotować 10 min.
Ugotowane klopsy wyjąć z bulionu na półmisek. Dodać pokrojoną marchewkę. Do gorącego bulionu dodać żelatynę, koperek i dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Zalać klopsiki i pozostawić do stężenia galaretki. Przystawka świetnie smakuje z różnego rodzaju sałatkami. Życzę smacznego :)