Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadłam na pomysł aby zrobić kolorową mozaikę wieprzową jako wędlina do chleba na zimno.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 107
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 272
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 316
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 107
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 272
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 316
Składniki
Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Do mięsa dodać przyprawy do smaku i zamrożoną mieszankę meksykańską i wyrobić masę. Gotową masę podzielić na 4 części i każdą z nich położyć na kawałku folii spożywczej. Każdą część zawinąć w cukierek. Następnie każdy pakunek ponownie zawinąć szczelnie w folię spożywczą robiąc ponownie cukierek i zawiązując końce. Gotowe paczuszki włożyć do garnka, zakryć mniejszą pokrywką ( będzie to obciążenie ), nalać wody tyle aby zakryć paczuszki i przykryć pokrywką. Gotować około 45 minut na małym ogniu. Ugotowane mozaiki wyjąć z garnka, wystudzić i dopiero odwinąć z folii. Podawać jako wędlina do chleba lub zaraz po przygotowaniu na obiad z ulubionymi dodatkami.