Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadłam na pomysł aby zrobić kolorową mozaikę wieprzową jako wędlina do chleba na zimno.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Do mięsa dodać przyprawy do smaku i zamrożoną mieszankę meksykańską i wyrobić masę. Gotową masę podzielić na 4 części i każdą z nich położyć na kawałku folii spożywczej. Każdą część zawinąć w cukierek. Następnie każdy pakunek ponownie zawinąć szczelnie w folię spożywczą robiąc ponownie cukierek i zawiązując końce. Gotowe paczuszki włożyć do garnka, zakryć mniejszą pokrywką ( będzie to obciążenie ), nalać wody tyle aby zakryć paczuszki i przykryć pokrywką. Gotować około 45 minut na małym ogniu. Ugotowane mozaiki wyjąć z garnka, wystudzić i dopiero odwinąć z folii. Podawać jako wędlina do chleba lub zaraz po przygotowaniu na obiad z ulubionymi dodatkami.