Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wpadłam na pomysł aby zrobić kolorową mozaikę wieprzową jako wędlina do chleba na zimno.
Polecam.
Odsłon: 526
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 442
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 301
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 765
Polecam.
Odsłon: 526
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 442
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 301
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 42
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 765
Składniki
Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Do mięsa dodać przyprawy do smaku i zamrożoną mieszankę meksykańską i wyrobić masę. Gotową masę podzielić na 4 części i każdą z nich położyć na kawałku folii spożywczej. Każdą część zawinąć w cukierek. Następnie każdy pakunek ponownie zawinąć szczelnie w folię spożywczą robiąc ponownie cukierek i zawiązując końce. Gotowe paczuszki włożyć do garnka, zakryć mniejszą pokrywką ( będzie to obciążenie ), nalać wody tyle aby zakryć paczuszki i przykryć pokrywką. Gotować około 45 minut na małym ogniu. Ugotowane mozaiki wyjąć z garnka, wystudzić i dopiero odwinąć z folii. Podawać jako wędlina do chleba lub zaraz po przygotowaniu na obiad z ulubionymi dodatkami.