Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego, szynki i czerwonej papryki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27079
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8973
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 743
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27079
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8973
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 743
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Każdy kawałek smarujemy koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem i ziołami prowansalskimi. Na kwadraty wykładamy odrobinę szynki i papryki pokrojonych w kostkę. Następnie w każdym kwadracie zawijamy rogi do środka, tak by powstała koperta, lekko przyciskamy palcem środek, aby się zlepił, smarujemy wierzch rozmąconym żółtkiem. Przekładamy koperty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy drobno startym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ° C, pieczemy 18-20 minut.
Przekąska z ciasta francuskiego gotowa!