Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska z gotowego ciasta francuskiego, szynki i czerwonej papryki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2243
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18013
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2243
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18013
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów. Każdy kawałek smarujemy koncentratem pomidorowym wymieszanym z olejem i ziołami prowansalskimi. Na kwadraty wykładamy odrobinę szynki i papryki pokrojonych w kostkę. Następnie w każdym kwadracie zawijamy rogi do środka, tak by powstała koperta, lekko przyciskamy palcem środek, aby się zlepił, smarujemy wierzch rozmąconym żółtkiem. Przekładamy koperty na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy drobno startym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 ° C, pieczemy 18-20 minut.
Przekąska z ciasta francuskiego gotowa!