Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w sam raz na wieczór z przyjaciółmi.
Pieczarki myjemy i kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na masełku razem z pokrojoną cebulką.
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą kebab i smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Do pomidorów z puszki dodajemy pieprz, sól, oregano, bazylię, paprykę słodką, paprykę ostrą i przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy pieczarki, kurczaka i pomidory. Mamy gotowy farsz.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty, nakładamy farsz i "łączymy" ze sobą przeciwległe rogi, tworząc tzw. "koperty". Jak na zdjęciu.
Koperty smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy w temperaturze 160-170 stopni przez ok. 20 min.
Przekąskę najlepiej podawać z sosem czosnkowym. Smacznego !!!
Szybkie danie, łatwe do zrobienia, nie sycące.
Odsłon: 50537
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 31
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1192
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 31
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1192
Składniki
Pieczarki myjemy i kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na masełku razem z pokrojoną cebulką.
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą kebab i smażymy na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Do pomidorów z puszki dodajemy pieprz, sól, oregano, bazylię, paprykę słodką, paprykę ostrą i przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy pieczarki, kurczaka i pomidory. Mamy gotowy farsz.
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty, nakładamy farsz i "łączymy" ze sobą przeciwległe rogi, tworząc tzw. "koperty". Jak na zdjęciu.
Koperty smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Zapiekamy w temperaturze 160-170 stopni przez ok. 20 min.
Przekąskę najlepiej podawać z sosem czosnkowym. Smacznego !!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Przekąski
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Szaszłyki z faszerowanej papryki
coś pysznego dla każdego :)
Odsłon: 37
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe
Odsłon: 101