Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki z salami to prosta w przygotowaniu i szybka przekąska idealna na Sylwestra lub inne wydarzenia rodzinne. Pumpernikiel nadaje im wyjątkowego, nieco korzennego i wytrawnego smaku, przełamanego kwaskowatością korniszonów i lekką słonością salami. Dużą zaletą koreczków jest możliwość ich dowolnej modyfikacji o ulubione składniki – można dodać pomidorki koktajlowe, świeżego ogórka, czy kawałki żółtego sera. Użyte w tym przepisie są jednak klasyczne i doskonale ze sobą współgrają.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85072
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2374
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9893
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3769
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6985
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85072
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2374
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9893
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3769
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6985
Składniki
W miseczce umieść miękki serek. Dodaj sól, pieprz i koperek, a następnie całość utrzyj.
Serkiem posmaruj kromki pumpernikla, a następnie podziel je na kwadraty o boku ok. 2 cm. Plasterki salami złóż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie połóż na kanapeczkach.
Korniszony pokrój w plasterki o grubości ok. 1-1,5 cm. Paprykę czerwoną umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na kawałki o boku ok. 1,5 cm. Na kanapeczkach połóż po jednym kawałku korniszona, kostce papryki i zakończ oliwką. Przebij wszystko wykałaczką, tworząc koreczki.
Koreczki z salami podawaj na zimno, udekorowane świeżymi listkami tymianku.