Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koreczki z salami to prosta w przygotowaniu i szybka przekąska idealna na Sylwestra lub inne wydarzenia rodzinne. Pumpernikiel nadaje im wyjątkowego, nieco korzennego i wytrawnego smaku, przełamanego kwaskowatością korniszonów i lekką słonością salami. Dużą zaletą koreczków jest możliwość ich dowolnej modyfikacji o ulubione składniki – można dodać pomidorki koktajlowe, świeżego ogórka, czy kawałki żółtego sera. Użyte w tym przepisie są jednak klasyczne i doskonale ze sobą współgrają.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
W miseczce umieść miękki serek. Dodaj sól, pieprz i koperek, a następnie całość utrzyj.
Serkiem posmaruj kromki pumpernikla, a następnie podziel je na kwadraty o boku ok. 2 cm. Plasterki salami złóż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie połóż na kanapeczkach.
Korniszony pokrój w plasterki o grubości ok. 1-1,5 cm. Paprykę czerwoną umyj i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją na kawałki o boku ok. 1,5 cm. Na kanapeczkach połóż po jednym kawałku korniszona, kostce papryki i zakończ oliwką. Przebij wszystko wykałaczką, tworząc koreczki.
Koreczki z salami podawaj na zimno, udekorowane świeżymi listkami tymianku.