Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy serek brie idealnie współgra z soczystą truskawką i rześką nutą melisy.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 582
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 582
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić na plasterki, grubości ok. 5 mm.
Serek brie pokroić na małe trójkąty.
Na wykałaczki nadziewać po kolei, od góry: melisę, plasterek truskawki (najlepiej fragment dolnej części truskawki, który utworzy „daszek” na górze koreczka), serek i znów melisę, plasterek truskawki, serek.
Koreczki ułożyć na talerzu udekorowanym listkami melisy lub podać w inny, ulubiony sposób.