Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy serek brie idealnie współgra z soczystą truskawką i rześką nutą melisy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 334
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1748
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 344
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 334
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1748
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 344
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić na plasterki, grubości ok. 5 mm.
Serek brie pokroić na małe trójkąty.
Na wykałaczki nadziewać po kolei, od góry: melisę, plasterek truskawki (najlepiej fragment dolnej części truskawki, który utworzy „daszek” na górze koreczka), serek i znów melisę, plasterek truskawki, serek.
Koreczki ułożyć na talerzu udekorowanym listkami melisy lub podać w inny, ulubiony sposób.