Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, kremowy serek brie idealnie współgra z soczystą truskawką i rześką nutą melisy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118561
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8581
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2373
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118561
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8581
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2373
Składniki
Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić na plasterki, grubości ok. 5 mm.
Serek brie pokroić na małe trójkąty.
Na wykałaczki nadziewać po kolei, od góry: melisę, plasterek truskawki (najlepiej fragment dolnej części truskawki, który utworzy „daszek” na górze koreczka), serek i znów melisę, plasterek truskawki, serek.
Koreczki ułożyć na talerzu udekorowanym listkami melisy lub podać w inny, ulubiony sposób.