Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdej imprezie doskonale się sprawdzą. Koreczki możemy zrobić praktycznie ze wszystkiego. Poniżej jedna z propozycji.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 667
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12419
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 667
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12419
Składniki
Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy połączyć z papryką ostrą i słodką oraz tymiankiem. Mięso natrzeć solą, pieprzem i marynatą, przykryć i ostawić na kilka godzin do lodówki, Piekarnik rozgrzać do 180stopni, piec mięso 30-40minut. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia. Majonez i ketchup połączyć. Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem majonezowo ketchupowym smarować każdy placek, nałożyć porcję wołowiny i mini kolbę kukurydzy. Tortille zwinąć ciasno w rulon. Gotową tortillę przeciąć pod skosem na kawałki o szerokości około 2-2,5 cm i przebić wykałaczką, na nią nabić marynowaną pieczarkę i tak przygotowany koreczek ułożyć na półmisku.