Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na każdej imprezie doskonale się sprawdzą. Koreczki możemy zrobić praktycznie ze wszystkiego. Poniżej jedna z propozycji.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 351
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 120
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 351
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 120
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 112
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Składniki
Przygotować marynatę - 2 łyżki oliwy połączyć z papryką ostrą i słodką oraz tymiankiem. Mięso natrzeć solą, pieprzem i marynatą, przykryć i ostawić na kilka godzin do lodówki, Piekarnik rozgrzać do 180stopni, piec mięso 30-40minut. Po upieczeniu odstawić do całkowitego ostygnięcia. Majonez i ketchup połączyć. Placki tortilli pogrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Sosem majonezowo ketchupowym smarować każdy placek, nałożyć porcję wołowiny i mini kolbę kukurydzy. Tortille zwinąć ciasno w rulon. Gotową tortillę przeciąć pod skosem na kawałki o szerokości około 2-2,5 cm i przebić wykałaczką, na nią nabić marynowaną pieczarkę i tak przygotowany koreczek ułożyć na półmisku.