Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i bardzo smaczne :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9918
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2561
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1689
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 631
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3806
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9918
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2561
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1689
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 631
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3806
Składniki
Dynię, wodę, goździki i laski cynamonu gotujemy. Kiedy dynia już zmięknie, wsypujemy cukier i wlewamy sok z cytryny. Grzejemy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Pozostawiamy do wystygnięcia. Proces gotowania i studzenia, powtarzamy do całkowitego odparowania wody. Po każdym chłodzeniu masa staje się coraz gęściejsza. Im bardziej gęsta musimy częściej mieszać, aby zapobiec przypaleniu. Moja dynia po czwartym chłodzeniu uzyskała swój pożądany efekt. Dłońmi formujemy cukierki, obtaczamy w skrobii kukurydzianej wymieszanej z cynamonem. Zapobiega to sklejaniu. Smacznego i polecam.