Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i bardzo smaczne :)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8884
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8884
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Składniki
Dynię, wodę, goździki i laski cynamonu gotujemy. Kiedy dynia już zmięknie, wsypujemy cukier i wlewamy sok z cytryny. Grzejemy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Pozostawiamy do wystygnięcia. Proces gotowania i studzenia, powtarzamy do całkowitego odparowania wody. Po każdym chłodzeniu masa staje się coraz gęściejsza. Im bardziej gęsta musimy częściej mieszać, aby zapobiec przypaleniu. Moja dynia po czwartym chłodzeniu uzyskała swój pożądany efekt. Dłońmi formujemy cukierki, obtaczamy w skrobii kukurydzianej wymieszanej z cynamonem. Zapobiega to sklejaniu. Smacznego i polecam.