Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne w smaku placki z kalafiora podane z ulubionym sosem np. czosnkowym mogą być samodzielnym obiadem, albo dodatkiem do niego. Idealne również na podwieczorek czy kolację. Sprawdzą się również na różnego rodzaju przyjęciach jako przekąska.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8766
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41728
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4872
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45786
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 8766
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41728
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4872
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45786
Składniki
Różyczki kalafiora myjemy i gotujemy około 5 minut w posolonej wodzie, aż będzie miękki, ale nie rozgotowany, odsączamy, rozgniatamy widelcem lub praską do ziemniaków i studzimy. Następnie dodajemy jajka, parmezan, bułkę tartą, pietruszkę i przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy kotleciki. Każdy smarujemy oliwą z oliwek, najlepiej zrobić to pędzelkiem. Pieczemy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Po ok.10 minut z każdej strony. Smacznego! Rady: Kotleciki możemy również usmażyć na patelni.