Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne w smaku placki z kalafiora i brokuła z dodatkiem czosnku oraz żółtego sera. Mogą być samodzielnym obiadem, albo dodatkiem do niego. Idealne również na podwieczorek czy kolację. Sprawdzą się również na różnego rodzaju przyjęciach jako przekąska.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1197
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1197
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 673
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Składniki
Różyczki kalafiora oraz brokuła myjemy i gotujemy około 5-7 minut w lekko posolonej wodzie, aż będą miękki, ale nie rozgotowane, odsączamy, rozgniatamy widelcem lub praską do ziemniaków i studzimy. Następnie dodajemy jajka, starty żółty ser, bułkę tartą, pietruszkę i przyprawy. Wszytko dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kotleciki (najlepiej zboczonymi w wodzie dłońmi). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy kotleciki. Każdy smarujemy oliwą z oliwek, najlepiej zrobić to pędzelkiem. Pieczemy w nagrzanym do około 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Po ok.10 minut z każdej strony. Smacznego! Rady: Kotleciki możemy również usmażyć na patelni.