Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4538
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 518
Składniki
Kotlety opłukać, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Lekko rozbić, skropić 1 łyżką soku z cytryny i oprószyć solą. Wstawić (pod przykryciem) na 30 minut do lodówki. Jabłka umyć, pokroić na ósemki, oczyścić z gniazd nasiennych. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim jabłka. Gruszkę i wisienki odsączyć z kompotu, dodać do cząstek jabłka. Chwilę smażyć razem (uważać, aby owoce nie rozpadły się). Posłodzić. Na drugiej patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Miód wymieszać z pozostałym sokiem cytrynowym i białym pieprzem. Tą mieszaniną posmarować kotlety pod koniec smażenia. Na małym ogniu dusić je jeszcze pod przykryciem około 5 minut. Podawać gorące z duszonymi owocami i ryżem na sypko lub makaronem.