Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamień tradycyjnego kotleta na danie z nutką Włoch.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10701
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10701
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z pestek. Strąk opłucz, potnij w paseczki. Na patelni stop masło. Wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Dodaj paprykę, smaż razem 2-3 minuty.
Dołóż groszek i smaż jeszcze 3 minuty. Mortadelę pokrój na grube plastry. Na patelnię z warzywami wlej bulion, duś do miękkości. Natkę opłucz, posiekaj. Dodaj do warzyw tuż przed końcem duszenia. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Jajka wbij na talerz, posól, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp tartą bułkę, wymieszaj ze słodką papryką. Mortadelę panieruj w mące, następni w jajku, a potem w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z jarzynką.