Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamień tradycyjnego kotleta na danie z nutką Włoch.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3050
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2746
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3381
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3050
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2746
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3381
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z pestek. Strąk opłucz, potnij w paseczki. Na patelni stop masło. Wrzuć cebulę, usmaż na szklisto. Dodaj paprykę, smaż razem 2-3 minuty.
Dołóż groszek i smaż jeszcze 3 minuty. Mortadelę pokrój na grube plastry. Na patelnię z warzywami wlej bulion, duś do miękkości. Natkę opłucz, posiekaj. Dodaj do warzyw tuż przed końcem duszenia. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Jajka wbij na talerz, posól, roztrzep widelcem. Na drugi talerz wsyp tartą bułkę, wymieszaj ze słodką papryką. Mortadelę panieruj w mące, następni w jajku, a potem w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z jarzynką.