Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy kupimy za dużo chleba i potem nie wiemy co z nim zrobić jak jest czerstwe...oto rewelacyjny i smaczny pomysł! Polecam ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17354
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 505
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 191
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 182
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17354
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 505
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 79
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 191
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 182
Składniki
Chleb połamać na mniejsze kawałki, zalać wodą i odstawić do namoczenia. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w grubszą kostkę. Chleb odcisnąć i zmielić razem z cebulą. Dodać jaja, przyprawy, bułkę tartą (połowę, resztę zostawić do panierowania).
Z ciasta uformować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z sosem pieczarkowym :) Smacznego!