Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety mielone.

Kotlety mielone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1510 Ocena: 20310

Dodano:

Odsłon: 3997

Kotlety mielone z mięsa wieprzowego. Możemy spożywać na zimno do chleba jak i ciepłe z ziemniakami z surówką.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięsa mielimy na standardowym sitku 4-5 mm.

  2. Cebulę i czosnek trzemy na tarce. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy wodę i mieszamy z mielonym mięsem. Dodajemy 3 jajka, sól, startą cebulę i czosnek oraz pozostałe przyprawy, dobrze mieszamy, jednocześnie próbując farsz.

  3. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy uformowane z farszu kotlety.

  4. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń