Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trwa sezon na cukinię i trzeba z tego korzystać. Dziś proponuję wegetariańskie kotlety jaglano-warzywne, smaczne i zdrowe. Mogą być świetnym dodatkiem do sałatek. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5358
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Ugotowaną i odcedzoną kaszę jaglaną przygotować w jednej misce. Do drugiej miski zetrzeć (na tarce o dużych oczkach) cukinię. Posolić i poczekać kilkanaście minut aż puści sok. Dodatkowo jeszcze mocno ją wycisnąć. Sok odlać. Do cukinii dodać drobno pokrojona cebulę, przepuszczony przez praskę czosnek, pokrojoną natkę pietruszki. Wbić dwa jajka. Dodać przyprawy, kaszę i jedną szklankę otrąb. Wymieszać masę i formować kotlety. Obtaczać je w jajku i otrębach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Półmisek udekorować sałatą. Ułożyć na nim kotlety.