Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety z pęczaku i selera naciowego

Kotlety z pęczaku i selera naciowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2387 Ocena: 15438

Dodano:

Odsłon: 7274

Pyszności na przekąskę.

Składniki

  • kasza pęczak 10 dag
  • Cebula biała 1 szt
  • Kotlety z pęczaku i selera naciowego
  • Jajo kurze 1 szt
  • mąka pszenna 5 łyżek
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie razem z pokrojonym selerem. Połączyć z kaszą, wsypać obie mąki, wbić jajko, przyprawić do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Formować na dłoni małe kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z dowolnym sosem lub sezonową surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń