Do góry

Przekąski Przepis na:

Krakersowe kurczaczki

Krakersowe kurczaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 5096

Szybciutka przekąska bez smażenia, podana z naszym ulubionym sosem, każdego skusi.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 opakowanie krakersów
  • ½ szk. maślanki
  • 3 łyżki ketchupu pikantny
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na większe kawałki.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Dodajemy ketchup

  4. 4. Następnie maślankę.

  5. 5. Dokładanie mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.

  6. 6. Po tym czasie kruszymy krakersy.

  7. 7. Panierujemy mięso.

  8. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. 9. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    10. Danie gotowe, podawać z dowolnym sosem.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 29 lipca Super, że z piekarnika a nie smażone. Podbieram przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 marca Super, z krakersami jeszcze nie robiliśmy, ale muszę Ci powiedzieć, że w panierce z płatków z miodem i orzeszkami też wychodzą rewelacyjne kurczaczki :)
Pyszne jedzonko i 100 razy lepsze, niż w sieciówkach mniam, 7+ :D
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń