Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalny przepis na domowe krakersy. Zamiast kupować w sklepie produkty o wątpliwej jakości (często do takich wypieków dodaje się glukozę), możecie krakersy upiec samodzielnie ze zdrowych i łatwo dostępnych składników. Takie domowe wypieki, możecie zaserwować solo lub wykorzystać do stworzenia imprezowych mini kanapek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Marchewkę oraz batata umyj i obierz ze skórki. Marchewkę pokrój w grube plastry, ziemniaka w kostkę, a następnie ugotuj je na parze.
Gdy będą, miękkie przełóż do miski i rozgnieć za pomocą tłuczka.
Dodaj mąkę, siemię lniane i roztopione masło. Całość wyrób rękoma na gładkie ciasto.
Stolnicę oprósz mąką i rozwałkuj ciasto. Za pomocą okrągłej foremki wykrawaj krakersy.
Układaj na blaszce wyłożonej papierem. Piecz w 180 stopniach przez 12-15 minut.