Do góry

Przekąski Przepis na:

Krakersy z pastą rybną

Krakersy z pastą rybną

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 1159

Dodano:

Odsłon: 10375

Sprawdzona przekąska na imprezę.

Składniki

  • sardynki w oleju, 3 puszki
  • żółty ser, 80 g
  • majonez, 80 g
  • chrzan, 40 g
  • jajka na twardo, 3 szt.
  • masło, 4 łyżki
  • sól, pieprz, papryka
  • duża paczka krakersów
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krakersy z pastą rybną

Przygotowanie

  1. Masło i sardynki w oleju rozetrzeć, dodać utarte na tarce jajka i żółty ser. Dodać majonez i chrzan, wszystko dokładnie wymieszać, aby powstała pasta. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką (nie przesadzać z solą, bo krakersy są dość słone).

  2. Tak przygotowaną pastę nakładać na krakersy i przykrywać drugim.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń