Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4668
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4122
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4668
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4122
Składniki
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki, zarumienić na reszcie masła na złoty kolor, posolić.
Bulion zagotować, wrzucić grzyby (1/4 odłożyć), cebulę oraz pokrojony w kostkę ziemniak, wlać wino. Gotować 25 minut.
Zupę zmiksować, połączyć ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Krem nalać do talerzy, każdą porcję udekorować pozostałymi pieczarkami oraz natką pietruszki. Smacznego.