Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa idealnie nadająca się na przystawkę przed daniem głównym.
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 161
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 80
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2154
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 145
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 161
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 80
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2154
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 145
Składniki
Suszone grzyby płuczemy i namaczamy przez godzinę. Następnie gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Na dużych oczkach na tarce ścieramy marchewkę, korzeń pietruszki, a pora kroimy w małe paseczki.
Z grzybowego wywaru wyjmujemy ugotowane grzyby. Dolewamy wody i wrzucamy wcześniej przygotowane jarzyny. Dodajemy kostkę bulionową i gotujemy. Grzyby kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle wraz z cebulką, następnie dodajemy do gotującej się zupy. Gdy wszystkie składniki są już odpowiednio miękkie, miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Na koniec dodajemy śmietanę, świeżą natkę pietruszki i przyprawiamy. Najlepiej podawać z małymi grzaneczkami. Smacznego:)