Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa idealnie nadająca się na przystawkę przed daniem głównym.
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 60
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 108
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 60
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony różowymi w...
Odsłon: 108
Składniki
Suszone grzyby płuczemy i namaczamy przez godzinę. Następnie gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Na dużych oczkach na tarce ścieramy marchewkę, korzeń pietruszki, a pora kroimy w małe paseczki.
Z grzybowego wywaru wyjmujemy ugotowane grzyby. Dolewamy wody i wrzucamy wcześniej przygotowane jarzyny. Dodajemy kostkę bulionową i gotujemy. Grzyby kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle wraz z cebulką, następnie dodajemy do gotującej się zupy. Gdy wszystkie składniki są już odpowiednio miękkie, miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Na koniec dodajemy śmietanę, świeżą natkę pietruszki i przyprawiamy. Najlepiej podawać z małymi grzaneczkami. Smacznego:)