Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34158
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1363
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Moczymy ciecierzycę w wodzie 12 h, następnie gotujemy w tej samej wodzie (z niewielkim dodatkiem soli) do miękkości i odsączamy. Do ugotowanej ciecierzycy dodajemy mascarpone i przyprawy. Blendujemy razem. Suszone pomidory drobniutko kroimy i dodajemy do pasty. Pasta jest kremowa, pikantna; nadaje się do pieczywa, ale też jako samodzielna przekąska.