Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 138
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 16
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17322
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 138
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 16
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17322
Składniki
Moczymy ciecierzycę w wodzie 12 h, następnie gotujemy w tej samej wodzie (z niewielkim dodatkiem soli) do miękkości i odsączamy. Do ugotowanej ciecierzycy dodajemy mascarpone i przyprawy. Blendujemy razem. Suszone pomidory drobniutko kroimy i dodajemy do pasty. Pasta jest kremowa, pikantna; nadaje się do pieczywa, ale też jako samodzielna przekąska.