Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby mi ktoś parę lat temu powiedział, że polubię krewetki to puknąłbym się jedynie w czoło. Co jak co ale do tych morskich robaczków trzeba się przekonać. Jedno jest pewne - krewetki genialnie wychodzą na zdjęciach, a smak podkręcony solidną porcją chili również daje ciekawe wrażenia. Podobno krewetki to afrodyzjak.
Porządnie rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy na nim 2 ząbki posiekanego czosnku pilnując by się nie przypalił. Na patelnię teraz powinno trafić masło. Gdy się rozpuści dodajemy świeże lub rozmrożone dokładnie i przyprawione porządnie solą oraz pieprzem krewetki. Obsmażamy je z każdej strony dodając połowę porcji posiekanej natki pietruszki. Mieszamy dość często by się zrumieniły z każdej strony równomiernie.
Czas na ostre chili - pokrojona w drobne paseczki papryczka doda odpowiedniego smaku mięsistym krewetkom. Kolej na resztę posiekanej pietruszki i kolejne dwa ząbki czosnku. Dusimy krewetki jeszcze chwilę i podajemy przystrojone szczypiorkiem. Jedliśmy je z opiekaną ciabatą posmarowaną pietruszkowym pesto - smaczna przekąska na wieczór. Krewetki można skropić przed podaniem cytryną.
Uwaga - jeśli użyjecie świeżej, nieobranej krewetki nie zapomnijcie usunąć czarny przewód pokarmowy.
Od dawna marzyłem o tak prostym i pysznym przepisie na adżikę. Jest bez octu,...
Odsłon: 1150
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2833
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 53
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 57
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 553
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 228
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2833
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 53
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 57
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 553
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 228
Składniki
Porządnie rozgrzewamy olej na patelni. Podsmażamy na nim 2 ząbki posiekanego czosnku pilnując by się nie przypalił. Na patelnię teraz powinno trafić masło. Gdy się rozpuści dodajemy świeże lub rozmrożone dokładnie i przyprawione porządnie solą oraz pieprzem krewetki. Obsmażamy je z każdej strony dodając połowę porcji posiekanej natki pietruszki. Mieszamy dość często by się zrumieniły z każdej strony równomiernie.
Czas na ostre chili - pokrojona w drobne paseczki papryczka doda odpowiedniego smaku mięsistym krewetkom. Kolej na resztę posiekanej pietruszki i kolejne dwa ząbki czosnku. Dusimy krewetki jeszcze chwilę i podajemy przystrojone szczypiorkiem. Jedliśmy je z opiekaną ciabatą posmarowaną pietruszkowym pesto - smaczna przekąska na wieczór. Krewetki można skropić przed podaniem cytryną.
Uwaga - jeśli użyjecie świeżej, nieobranej krewetki nie zapomnijcie usunąć czarny przewód pokarmowy.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 3665
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 241