Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przygotowywaliście owoców morza bo uważaliście, że to coś trudnego? Nic bardziej mylnego! Rozsmakujcie się w zdrowych i smacznych krewetkach. Ich przygotowanie jest proste i szybkie a przyjemności z ich jedzenia nie ma końca!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 77
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Składniki
Rozmroźcie i osączcie krewetki. Przygotujcie ciasto: mąkę zmiksujcie z mlekiem i piwem, dodajcie jajko, sól i pieprz. Przygotowane ciasto przykryjcie i odstawcie na 15 minut. Oczywiście, możecie je doprawić według uznania: np. chilli lub czosnkiem w proszku lub dodać posiekanej zieleniny czy startego ostrego sera.
W rondelku rozgrzejcie olej. Trzymając krewetki za ogon, zanurzajcie je w cieście i smażcie 5-7 minut.