Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przygotowywaliście owoców morza bo uważaliście, że to coś trudnego? Nic bardziej mylnego! Rozsmakujcie się w zdrowych i smacznych krewetkach. Ich przygotowanie jest proste i szybkie a przyjemności z ich jedzenia nie ma końca!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 314
Składniki
Rozmroźcie i osączcie krewetki. Przygotujcie ciasto: mąkę zmiksujcie z mlekiem i piwem, dodajcie jajko, sól i pieprz. Przygotowane ciasto przykryjcie i odstawcie na 15 minut. Oczywiście, możecie je doprawić według uznania: np. chilli lub czosnkiem w proszku lub dodać posiekanej zieleniny czy startego ostrego sera.
W rondelku rozgrzejcie olej. Trzymając krewetki za ogon, zanurzajcie je w cieście i smażcie 5-7 minut.