Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przygotowywaliście owoców morza bo uważaliście, że to coś trudnego? Nic bardziej mylnego! Rozsmakujcie się w zdrowych i smacznych krewetkach. Ich przygotowanie jest proste i szybkie a przyjemności z ich jedzenia nie ma końca!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Rozmroźcie i osączcie krewetki. Przygotujcie ciasto: mąkę zmiksujcie z mlekiem i piwem, dodajcie jajko, sól i pieprz. Przygotowane ciasto przykryjcie i odstawcie na 15 minut. Oczywiście, możecie je doprawić według uznania: np. chilli lub czosnkiem w proszku lub dodać posiekanej zieleniny czy startego ostrego sera.
W rondelku rozgrzejcie olej. Trzymając krewetki za ogon, zanurzajcie je w cieście i smażcie 5-7 minut.