Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na grillowane krewetki. Słodko-ostra marynata z dodatkiem pietruszki i czosnku znakomicie komponuje się ze smakiem owoców morza. Krewetki z tej receptury możesz przygotować na patelni lub na prawdziwym grillu. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, zamiast suszonej papryki dodaj posiekaną papryczkę chili.
Patyczki do szaszłyków
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1463
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1463
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1646
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, dodaj miód, przeciśnij przez praskę czosnek, wsyp suszoną ostrą paprykę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do gotowej marynaty dodaj krewetki i zamieszaj, tak, aby każda z nich była nią pokryta. Następnie przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Po upływie czasu ponabijaj krewetki na patyczki od szaszłyków. Owoce morza grilluj przez 3 minuty z każdej strony.