Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na grillowane krewetki. Słodko-ostra marynata z dodatkiem pietruszki i czosnku znakomicie komponuje się ze smakiem owoców morza. Krewetki z tej receptury możesz przygotować na patelni lub na prawdziwym grillu. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, zamiast suszonej papryki dodaj posiekaną papryczkę chili.
Patyczki do szaszłyków
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10045
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2685
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1820
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 685
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3917
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10045
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2685
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1820
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 685
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3917
Składniki
Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, dodaj miód, przeciśnij przez praskę czosnek, wsyp suszoną ostrą paprykę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do gotowej marynaty dodaj krewetki i zamieszaj, tak, aby każda z nich była nią pokryta. Następnie przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Po upływie czasu ponabijaj krewetki na patyczki od szaszłyków. Owoce morza grilluj przez 3 minuty z każdej strony.