Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na grillowane krewetki. Słodko-ostra marynata z dodatkiem pietruszki i czosnku znakomicie komponuje się ze smakiem owoców morza. Krewetki z tej receptury możesz przygotować na patelni lub na prawdziwym grillu. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, zamiast suszonej papryki dodaj posiekaną papryczkę chili.
Patyczki do szaszłyków
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 564
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 344
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3527
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 564
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 344
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3527
Składniki
Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, dodaj miód, przeciśnij przez praskę czosnek, wsyp suszoną ostrą paprykę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do gotowej marynaty dodaj krewetki i zamieszaj, tak, aby każda z nich była nią pokryta. Następnie przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Po upływie czasu ponabijaj krewetki na patyczki od szaszłyków. Owoce morza grilluj przez 3 minuty z każdej strony.