Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na grillowane krewetki. Słodko-ostra marynata z dodatkiem pietruszki i czosnku znakomicie komponuje się ze smakiem owoców morza. Krewetki z tej receptury możesz przygotować na patelni lub na prawdziwym grillu. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, zamiast suszonej papryki dodaj posiekaną papryczkę chili.
Patyczki do szaszłyków
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3091
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Do miski wlej oliwę, sok z cytryny, dodaj miód, przeciśnij przez praskę czosnek, wsyp suszoną ostrą paprykę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do gotowej marynaty dodaj krewetki i zamieszaj, tak, aby każda z nich była nią pokryta. Następnie przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Po upływie czasu ponabijaj krewetki na patyczki od szaszłyków. Owoce morza grilluj przez 3 minuty z każdej strony.