Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inne jak tradycyjne krokiety. Zrobiłam je z tego co miałam pod ręką w lodówce. Polecam są warte spróbowania
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1156
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1156
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Parówki podsmażyć na oleju i odłożyć do miski.
Cebulę zrumienić i dodać pomidory,wsypać odrobinę bazylii,pieprzu i kucharka cały czas mieszając,dusić to parę minut po czy dodać do miski z parówkami.
Paprykę podsmażyć na oleju a jak będzie już gotowa to dodać ją do farszu. Tak samo robimy z pieczarkami i merchewką.Farsz doprawiamy do smaku. Czekamy aż ostygnie i wtedy dodajemy ser,ponownie mieszamy.
Gotowy farsz wykładamy porcjami na usmażone i ostygnięte naleśniki. Zwijamy w krokiety panierujemy w jajku i rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Smażymy na oleju (na wolnym ogniu) na złocisty kolor.
SMACZNEGO