Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety serowo-ziemniaczane idealnie sprawdzą się jako imprezowa przekąska. Są chrupiące z zewnątrz, a miękkie w środku. Podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym z pewnością zrobią furorę. Aby krokiety wyszły perfekcyjnie, sięgnij po ziemniaki typu A, nie będą się rozsypywać po ugotowaniu.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 214
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze części i ugotuj w osolonej wodzie.
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki posiekaj.
W dużej misce wymieszaj przeciśnięte przez praskę lub rozgniecione za pomocą tłuczka ziemniaki oraz ser żółty. Dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj.
Wyrównaj masę z góry i podziel na cztery równe części. Każdą z nich przełóż na stolnicę i uformuj na kształt wałka. Odcinaj kawałki o długości 6 cm.
Mąkę i bułkę tartą wysyp na talerze, jajka wbij do miski i roztrzep za pomocą widelca.
Kawałki masy panieruj najpierw w mące, później w jajkach i na samym końcu w bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.