Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha,,,,proszę zrób i oceń sam
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
Ciasto naleśnikowe ; wlewam mleko do głębokiej miski, dodaję 2 jajka, trochę soli , dodaję mąkę , roztrzepuję widelcem , i stopniowo dolewam też trochę wody , ciasto musi być lejące , na koniec do ciasta daję łyżeczkę oleju .Smażymy cienkie placki.
Farsz mozna robić prsaktycznie ze wszystkiego , ja zrobiłam z żołądków. Żołądki gotujemy do miękości, mielimy maszynką do mięsa na tych większych oczkach.Na patelni rozgrzewam olej , podsmażam cebulę , dodaję trobno pokrojony czosnek i wrzucam mięso z żołądków.Doprawiam wegetą , pieprzem ,mozna przyprawą do gularzu , co kto lubi.Nakładam na nalesniki farsz i zawijam jak gołąbki.Przed podaniem na stół , obtaczam w jajku i bułce tartej , smażę króciutko. Smacznego.