Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha,,,,proszę zrób i oceń sam
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 48
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4185
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8630
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 48
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 132
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4185
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8630
Składniki
Ciasto naleśnikowe ; wlewam mleko do głębokiej miski, dodaję 2 jajka, trochę soli , dodaję mąkę , roztrzepuję widelcem , i stopniowo dolewam też trochę wody , ciasto musi być lejące , na koniec do ciasta daję łyżeczkę oleju .Smażymy cienkie placki.
Farsz mozna robić prsaktycznie ze wszystkiego , ja zrobiłam z żołądków. Żołądki gotujemy do miękości, mielimy maszynką do mięsa na tych większych oczkach.Na patelni rozgrzewam olej , podsmażam cebulę , dodaję trobno pokrojony czosnek i wrzucam mięso z żołądków.Doprawiam wegetą , pieprzem ,mozna przyprawą do gularzu , co kto lubi.Nakładam na nalesniki farsz i zawijam jak gołąbki.Przed podaniem na stół , obtaczam w jajku i bułce tartej , smażę króciutko. Smacznego.