Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 1008

Dodano:

Odsłon: 46812

Potrawa bardzo lubiana w moim domu . Robię różne nadzienia , dziś kapusta i grzyby(mogą być z mięsem , szpinakiem...)

Składniki

  • 10 naleśników
  • Kapusta kiszona 1 kg
  • grzyby podgrzybki 10 dag(mogą byc pieczarki)
  • przyprawy:sól,pieprz
  • masło 2 łyżki (jeżeli robimy z pieczarkami do podsmażenia)
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej lub masło klarowane do smażenia
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz : kapustę przepłukać , ugotować ,odcisnąć , pokroić lub przepuścić przez maszynkę dodając ugotowane grzyby (pieczarki podsmażyć na maśle ) , podsmażoną cebulkę i przyprawy . Wymieszać .

  2. Farszem smarować naleśniki.

  3. Gotowe panierować w jajku i tartej bułce .Smażyć na oleju lub klarowanym maśle.Podawać z czerwonym barszczykiem . Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń