Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z kiszoną kapustą boczkiem i pieczarkami.

Krokiety z kiszoną kapustą boczkiem i pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1454 Ocena: 18997

Dodano:

Odsłon: 2937

Podany przepis jest na 23-25 krokietów, bardzo pysznych.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. przepis na placki 23-25 sztuk

    składniki:

    6 jaja
    3 szklanki mleka
    3 szklanki ciepłej przegotowanej wody
    6 łyżki oleju
    4,5 szklanki mąki
    łyżeczka soli

    wykonanie placków:

    Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.

  2. Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 30 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, 2 łyżkami domowej kostki rosołowej. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Po zagotowaniu , gdy widzimy że zaczęło wrzeć gotujemy 1- 1/5 godziny. Boczek kroimy na duże skwary, cebule w pióra i smażymy. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy wraz z usmażonym z cebulką boczkiem przez średnie sitko. Dodajemy pieprze i majeranek i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów.

  3. Rozkładamy placek i kładziemy farsz.

  4. Zawijamy krokiety i podsmażamy.

  5. Spożywamy na ciepło.

  6. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń