Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podany przepis jest na 23-25 krokietów, bardzo pysznych.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1585
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2194
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1585
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1138
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2194
Składniki
przepis na placki 23-25 sztuk składniki: 6 jaja 3 szklanki mleka 3 szklanki ciepłej przegotowanej wody 6 łyżki oleju 4,5 szklanki mąki łyżeczka soli wykonanie placków: Do miski wlewamy mleko, wodę 6 łyżek oleju i wbijamy 6 jajek. Miksujemy, po wstępnym miksowaniu dajemy 4,5 szklanki mąki i ponownie miksujemy na papkę o konsystencji śmietany. Tak zmiksowane ciasto odstawiamy na 40 minut i po tym czasie smażymy placki.
Pieczarki gotujemy (od wrzenia wody 30 min.) wraz z 4 liśćmi laurowymi, zielem angielskim, 2 łyżkami domowej kostki rosołowej. Po ugotowaniu pieczarek dodajemy kapustę kiszoną tylko odciśniętą nie płukaną, (sok z kapusty odlewamy do słoiczka, super witaminki do picia). Po zagotowaniu , gdy widzimy że zaczęło wrzeć gotujemy 1- 1/5 godziny. Boczek kroimy na duże skwary, cebule w pióra i smażymy. Ugotowaną kapustę i pieczarki odcedzamy, odciskamy i mielimy wraz z usmażonym z cebulką boczkiem przez średnie sitko. Dodajemy pieprze i majeranek i dobrze mieszamy. I mamy gotowy farsz do naszych krokietów.
Rozkładamy placek i kładziemy farsz.
Zawijamy krokiety i podsmażamy.
Spożywamy na ciepło.
Smacznego!!!