Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na każdą imprezę i nie tylko, krokiety smakują wybornie
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67496
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67496
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Składniki
Wykonanie: Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju do odparowania wody, po czym odłożyć. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, dodać przygotowane pieczarki, mięso mielone, koncentrat pomidorowy, pokrojone pomidory z puszki razem z zalewą, dodać paprykę słodką, przyprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć aż mięso zmieni kolor i odparuje trochę wody, pod koniec dodać natkę pietruszki. Odstawić do lekkiego wystygnięcia. Gotowy farsz kłaść łyżką na środku każdej tortilli i formować zgrabne krokiety. Blaszkę posmarować olejem, wyłożyć gotowe krokiety, posypać startą mozzarella. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem około 30 minut, przed końcem pieczenia zdjąć nakrycie by mozzarella się zarumieniła. Najlepiej podawać z sosem czosnkowy lub ketchupem. SMACZNEGO. W tych krokietach możemy dodać zamiast mięsa z indyka pokrojone kulki z ciecierzycy lub mięso z soi i powstanie smaczne danie dla wegetarian.