Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety smakują wybornie, warto je przygotować.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1923
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3152
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1227
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1991
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1923
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3152
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1227
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1991
Składniki
Kapustę przepłukać na sicie i ugotować do miękkości, po ugotowaniu ostudzić i dosyć dobrze odcisnąć. Następnie odciśniętą kapustę podsmażyć z drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą , pieprzem i maggi. Smażyć na wolnym ogniu do odparowania wody dosyć często mieszając, na sam koniec dodać szynkę konserwową pokrojoną w drobne 2-3 cm paseczki i jeszcze trochę podsmażyć. Następnie kapustę przestudzić i nakładać cienką warstwę na przygotowany andrut jeszcze ciepłą, poczekać chwilę aż andrut zmięknie, zwinąć w rulon.
Pokroić na kawałki według uznania.
Maczać w rozmąconym z mlekiem jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym. SMACZNEGO.