Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety smakują wybornie, warto je przygotować.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88426
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11732
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88426
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11732
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1859
Składniki
Kapustę przepłukać na sicie i ugotować do miękkości, po ugotowaniu ostudzić i dosyć dobrze odcisnąć. Następnie odciśniętą kapustę podsmażyć z drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą , pieprzem i maggi. Smażyć na wolnym ogniu do odparowania wody dosyć często mieszając, na sam koniec dodać szynkę konserwową pokrojoną w drobne 2-3 cm paseczki i jeszcze trochę podsmażyć. Następnie kapustę przestudzić i nakładać cienką warstwę na przygotowany andrut jeszcze ciepłą, poczekać chwilę aż andrut zmięknie, zwinąć w rulon.
Pokroić na kawałki według uznania.
Maczać w rozmąconym z mlekiem jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym. SMACZNEGO.