Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety smakują wybornie, warto je przygotować.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232026
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5096
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232026
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5096
Składniki
Kapustę przepłukać na sicie i ugotować do miękkości, po ugotowaniu ostudzić i dosyć dobrze odcisnąć. Następnie odciśniętą kapustę podsmażyć z drobno posiekaną cebulą. Przyprawić do smaku solą , pieprzem i maggi. Smażyć na wolnym ogniu do odparowania wody dosyć często mieszając, na sam koniec dodać szynkę konserwową pokrojoną w drobne 2-3 cm paseczki i jeszcze trochę podsmażyć. Następnie kapustę przestudzić i nakładać cienką warstwę na przygotowany andrut jeszcze ciepłą, poczekać chwilę aż andrut zmięknie, zwinąć w rulon.
Pokroić na kawałki według uznania.
Maczać w rozmąconym z mlekiem jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym. SMACZNEGO.