Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do przyrządzenia ciasteczka. Z podanej porcji wychodzi około 40 sztuk (w zależności od wielkości foremek).
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4189
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30129
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4189
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30129
Składniki
Żółtko jednego jajka oddzielić od białka.
Na stolnicę przepisać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i drobno posiekać. Wlać jedno całe jajko oraz żółtko. Zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg: 150-160 stopni). Blachę z wyposażenia piekarnika wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto cienko rozwałkować (około 2 mm) i wycinać foremką ciasteczka. Układać na blasze, smarować białkiem i sypać cukrem wanilinowym. Piec 10-15 minut.