Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i łatwe do przyrządzenia ciasteczka. Z podanej porcji wychodzi około 40 sztuk (w zależności od wielkości foremek).
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5344
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17532
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 655
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5344
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17532
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 655
Składniki
Żółtko jednego jajka oddzielić od białka.
Na stolnicę przepisać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i drobno posiekać. Wlać jedno całe jajko oraz żółtko. Zagnieść ciasto. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do zamrażarki.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni (termoobieg: 150-160 stopni). Blachę z wyposażenia piekarnika wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto cienko rozwałkować (około 2 mm) i wycinać foremką ciasteczka. Układać na blasze, smarować białkiem i sypać cukrem wanilinowym. Piec 10-15 minut.