Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na sobotnią imprezę, lub spotkanie rodzinne, gdzie nie chce nam się przygotowywać specjalnych przekąsek. Jest niesamowicie łatwe, ale smakuje naprawdę dobrze. Osobiście bardzo lubię takiego typu przekąski np. z pastą jajeczną. Więc pomysł przypadł mi do gustu. Jak się okazało nie tylko mi, ponieważ całej rodzinie bardzo smakowało. Miał być szczypiorek, ale go pominęłam, uważam, że jedna cebula naprawdę wystarczy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15518
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15518
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4656
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 335
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2815
Składniki
Mąkę pszenną, margarynę, żółtko, śmietanę, sól i proszek do pieczenia połączyć ze sobą w misce i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i schować do lodówki na 30 minut. W między czasie wstawić wodę na jajka i gotować do 10 minut. Obrać i pokroić cebulę w kostkę. Naszykować blender. Wszystkie składniki razem z ostudzonymi jajkami włożyć do miski i zblednować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ciasto wyjąć i wyłożyć foremki*. Do każdej nasypać trochę grochu lub fasoli, żeby ciasto nie podniosło się do góry. ( Oczywiście zrobić to na papierze lub folii ). Pieczemy przez 10 minut w 190 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Nakładamy naszą pastę i ozdabiamy natką pietruszki do smaku. *Wkładamy foremki z ciastem na 20 minut do lodówki, dzięki czemu ciastka nie skurczą się podczas pieczenia.